MEDEDELINGEN

Wachtlijst maart 2021

I.v.m. het grote aantal aanmeldingen, welke heeft geleid tot een forse wachtlijst, is het tot 1 augustus 2021 niet mogelijk u aan te melden. Lees meer »

Vergoedingsmogelijkheden

Volledige vergoeding

Net als medisch specialistische behandelingen worden psychologische behandelingen uitgevoerd door gecontracteerde behandelaars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. In onze praktijk geldt dit voor zowel de generalistische basis ggz behandeling , als specialistische ggz behandeling .

Ook in 2020 zijn er met alle verzekeraars contracten.

De declaratie gaat normaal gesproken rechtstreeks van de praktijk naar de verzekeraar.

Verwijzing van de huisarts

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijzing van de huisarts vereist. Hij moet aangeven of het een basis ggz behandeling moet worden of een specialistische en daarbij vermelden welke diagnose hij het meest waarschijnlijk vindt.
Als een cliënt al gesprekken gevoerd heeft met de huisarts of diens praktijkondersteuner, zal een huisarts vaak het volgende behandelniveau voorstellen: een basis-ggz-behandeling, als later in onze praktijk blijkt dat dit te optimistisch was ingeschat kunnen we alsnog in overleg met verwijzer tot een specialistisch vervolg besluiten.

Zelf betalen indien gewenst

Soms wil een cliënt liever alles zelf betalen en wil hij niet dat de huisarts of verzekeraar partij worden in dat geval is het ook mogelijk zelf de behandeling te voldoen. Hiervoor geldt een tarief van € 110,00 per 60 minuten (jan.2020)

U bevindt zich hier: Home » Kosten en Vergoedingen