MEDEDELINGEN

Sluiting vestiging Groesbeek , voortzetting in Pannerden

Van Poppel Psychotherapie, vestiging Groesbeek, heeft per 1 augustus 2017 de deuren gesloten; in Pannerden/Zevenaar, sinds 5 jaar de hoofdvestiging, wordt de praktijk voortgezet. Lees meer »

Sluiting vestiging Groesbeek , voortzetting in Pannerden

Datum: 04-09-17

Van Poppel Psychotherapie, vestiging Groesbeek, heeft per 1 augustus 2017 de deuren gesloten;  in Pannerden/Zevenaar, sinds 5 jaar de hoofdvestiging,  wordt de praktijk voortgezet. 

Praktijkhouder Gerard van Poppel sluit na ruim 35 jaar de deuren van zijn praktijk in Groesbeek.

De bakermat van de praktijk werd in de 80er jaren gevormd door het “Groesbeeks Psychologen Kollektief”, één van de vroegste eerstelijnspraktijken in Nederland.

 De gedachte om samen met de huisarts in diens spreekkamer al vast te stellen of de patiënt wel gebaat was bij een medisch gerichte behandeling, of dat een psychologische insteek de voorkeur verdiende was in die tijd tamelijk revolutionair. In de persoon van de POHGGZ is dit, nu 35 jaar later, volledig geaccepteerd.

In de 90 er jaren schoolde van Poppel zich bij tot psychotherapeut BIG, klinisch psycholoog BIG en systeemtherapeut NVRG. Hij verwijderde zich daarmee enigszins van het echte generalistische eerstelijnswerk en specialiseerde zich onder meer in de behandeling van depressies angsten en persoonlijkheidsproblemen. Toch lag zijn hart lange tijd vooral bij de relatietherapie, wat een aantal jaren zijn belangrijkste professionele bezigheid was.

De laatste jaren is er, mede o.i.v. bijscholingen, weer een grotere bevlogenheid ontstaan voor individuele problematiek en is hij meer “emotiegericht” gaan werken naast cognitief; op het terrein van de persoonlijkheidsproblemen werkt hij toenemend “schemagericht”.

Bij Van Poppel Psychotherapie kunt u voor zowel generalistische basis GGZ behandeling , als specialistische GGZ trajecten (Psychotherapie) terecht. Met een verwijzing van de huisarts wordt dit volledig vergoed door de verzekeraars (nadat het eigen aandeel is voldaan!).

Door de wat excentrisch ligging van Pannerden (t.o.v. Nijmegen-Arnhem) , is er op dit moment nog een korte wachtperiode voor nieuwe aanmeldingen. Nieuwe cliënten uit de regio Nijmegen , zijn echter in ongeveer 30 minuten ter plaatse als ze gebruik maken van het (zeer relaxerende) pontje in Doornenburg.

Terug

U bevindt zich hier: Home » Mededelingen