MEDEDELINGEN

Sluiting vestiging Groesbeek , voortzetting in Pannerden

Van Poppel Psychotherapie, vestiging Groesbeek, heeft per 1 augustus 2017 de deuren gesloten; in Pannerden/Zevenaar, sinds 5 jaar de hoofdvestiging, wordt de praktijk voortgezet. Lees meer »

Kosten relatietherapie 2015

Datum: 22-12-14

Evenals in 2013 en 2014 wordt ook in 2015  de behandeling van relatieproblemen niet  vergoed  uit de basisverzekering, ook niet als de huisarts hier een verwijzing voor heeft afgegeven. Cliënten moeten dit dus te allen tijde zelf betalen. In onze praktijk hebben we daar een tarief van € 90 per klokuur ingesteld (2x €45).

Als er door de huisarts verwezen is voor b.v. een depressie of persoonlijkheidsproblemen bij een individu, kan soms tijdens de intakefase of behandeling blijken dat er relatiethema’s aan de orde moeten komen (behorende tot de interpersoonlijke therapie!). De partner kan dan gedurende een x-aantal sessies uitgenodigd worden aan de therapiegesprekken deel te nemen (systeemsessie cognitieve gedragstherapie bv). Als daarbij deze partner ook  zelf onderwerp van de behandeling wordt, kan dit niet in rekening gebracht worden bij de oorspronkelijke cliënt, maar moet dit apart worden afgerekend  door deze partner, omdat relatietherapie tot de niet vergoede zorg behoort.

In onze praktijk hebben we voor dergelijke omstandigheden in 2015 een gereduceerd tarief ingesteld van € 45 per klokuur (de andere helft van de behandeling aan de oorspronkelijke cliënt wordt in dit voorbeeld wel vergoed door de verzekeraar). De partner ontvangt een “papieren” nota voor zijn/haar gedeelte van de gezamenlijke gesprekken, de kosten van de cliënt zelf worden via de zorgverzekeraar verrekend.

Bron:   DBC Onderhoud, expertise-en servicecentrum m.b.t. de DBC systematiek  : www. dbconderhoud.nl/ggz

 

Terug

U bevindt zich hier: Home » Mededelingen » Kosten relatietherapie 2015